Kártyajáték - Gorilla - Gorilla

Kártyajáték - Gorilla - Gorilla
Kártyajáték - Gorilla - Gorilla
Kártyajáték - Gorilla - Gorilla
Kártyajáték - Gorilla - Gorilla
Ez avidám kártyajáték jó kikapcsolódás az egész családnak, nagyon jó terep gyakorolni a szabályokat, az alkalmazkodást másokhoz, fejleszti a szociális készségeket, és viccesen fejlődnek a reflexek és a taktikai érzék.
Méret:
45 db kártya
Képesség fejlesztés:
memória, gondolkodás, kommunikáció, szociális készségek, figyelem
3 220 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Részletek
Adatok
Részletek
Játékszabály:

Djeco: Gorilla_x0009__x0009__x0009__x0009__x0009__x0009__x0009__x0009__x0009__x0009_ DJ05123

Ajánlott életkor: _x0009_5-99
Játékosok száma: 3-5 fő
A játék tatalma: _x0009_45 kártya (40 állatos, 1 joker, 4 gorilla kártyalap)
A játék célja: _x0009_megszabadulni a lapjaidtól

A játék előkészülete: az osztó osszon minden játékosnak 6 lapot, a többi lap egy pakliban marad.

Játékszabály: a legfiatalabb játékos lerak egy „állatos” kártyát az asztal (játéktér) közepére.
Pl: tigris + piros busz
A következő játékos feladata, hogy vagy állatfajtában, vagy a kártyán látható busz színében azonos lapot rakjon rá.
Pl: az asztalra rakott tigris+piros buszra lehet rakni – krokodil+piros busz, vagy tigris+kék busz kombinációt. Ha a játékos nem tud a lapjai közül a feltételnek megfelelően rakni, úgy húz egy kártyát a központi pakliból.
Aztán a következő játékos jön, a fenti szabályok szerint. Ha ő sem tud rakni, akkor neki is a központi pakliból kell lapot húznia. Ha egy játékos a neki megfelelő lapot húzza, azonnal, még abban a körben lerakhatja.

Speciális kártyák:

1 joker: ez a kártya bármikor lerakható a játék alatt – kivéve az utolsó kört; azaz amikor a játékosnál már csak egy lap maradt. A következő játékos bármilyen állatkártyát vagy színkártyát tehet a jokerre, de tehet „gorilla” lapot is.
4 párduc kártya: minden játékosnak (a lapot letevő játékos kivételével) húznia kell plusz egy lapot. A következő játékos újból tehet „párduc” kártyát.
4 majom kártya: a következő játékos kimarad egy körből
4 elefánt kártya: a játék iránya megváltozik (ha „B” játékos rakott elefánt-lapot, akkor újból „A” játékos következik)
4 gorilla kártya: ezeket a kártyákat állatos kártyákra lehet tenni, ha a busz színe megegyezik a lerakott lapéval, de rá lehet tenni a jokerre is.
(Pl: gorilla+sárga busz kártya rakható a zebra+sárga busz lapra). Amint egy gorilla kártyát leraktak, minden játékosnak (a kártyát lerakó kivételével) a gorilla lapra kell csapnia. Az utolsó (leglassúbb) játékosnak 3 büntetőkártyát kell húznia a központi pakliból, és ő kezdi a kört az általa választott állatos kártyával. (de nem kezdhet gorilla, vagy joker lappal)

Ha már nincs több lap a központi pakliban, akkor a játékosok által már lerakott kártyákat az utolsó (legfelső) kivételével meg kell keverni és le kell fordítani – ez fogja képezni a központi paklit.

A játék vége: Ha egy játékosnak már csak egy lap van a kezében, „gorillát” kell bemondania és folytatódik a játék. Ha ezt elfelejti és a többi játékos észreveszi, akkor büntetőkártyát kell húznia és a játék tovább folytatódik. Ha senki sem veszi észre – a játék folytatódik (előnyhöz juttatva az egy lappal rendelkező játékost). A játékot az nyeri, aki először szabadul meg a kártyáitól.
Adatok
Gyártó
Djeco
Ajánlott életkor
5 éves kortól 99 éves korig
Cikkszám
DJ05123
Webáruház készítés
kandh