Kártyajáték - Gyümölcslé - Smoothie

Kártyajáték - Gyümölcslé - Smoothie
Kártyajáték - Gyümölcslé - Smoothie
Kártyajáték - Gyümölcslé - Smoothie
Kártyajáték - Gyümölcslé - Smoothie
Kártyajáték - Gyümölcslé - Smoothie
Kártyajáték - Gyümölcslé - Smoothie
Kártyajáték - Gyümölcslé - Smoothie
Kártyajáték - Gyümölcslé - Smoothie
Kártyajáték - Gyümölcslé - Smoothie
Kártyajáték - Gyümölcslé - Smoothie
Ez az aranyos kártyajáték fejleszti a memóriát, a figyelmet, és egy kis taktikai érzéket is kíván. A feladat, hgy a receptkártyán található hozzávalókat megszerezzék és máris kész a gyümölcslé.
Méret:
56 db kártya
Képesség fejlesztés:
memória, gondolkodás, kommunikáció, figyelem
4 360 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Részletek
Adatok
Részletek
Játékszabály:

Djeco társasjáték: SMOOTHIE_x0009__x0009__x0009__x0009__x0009__x0009_ _x0009_ Cikkszám: DJ05192

Ajánlott életkor: _x0009_6-99 éves korig
Játékosok száma: _x0009_2-6 fő
A doboz tartalma: _x0009_48 db gyümölcs kártya és 8 db speciális recept lapka
A játék célja: _x0009_Minél több gyümölcsöt összegyűjteni.

Előkészületek:
1.Tegyünk le az asztalra 10 db gyümölcs kártyát képes felükkel lefelé. Nem szabad, hogy lássuk a kártyákat. A 10 db kártyát két sorban egymás alatt helyezzük el (5 db az egyik sorban, alatta szintén 5 db). A megmaradt kártyapaklit képes felével lefelé tegyük le. Ez lesz a húzó pakli.
2.Most jöhetnek a "speciális recept" lapok. Jól látható helyen (minél közelebb az asztalon lévő 10 db kártyához) képes felükkel felfelé tegyük le a paklit. Mindig a legfelső kártya játszik a játékban.
3.Minden játékosnak osszunk 5 db gyümölcs kártyát úgy, hogy senki ne lássa azokat. Miután mindenki megkapta a kártyáit, a játékosok nézzék meg azokat. Vigyázzunk, hogy a szomszéd ne leselkedjen! A kártyákon különböző gyümölcsöket láthatnak. Van amelyiken egy, és van amelyiken kettő ugyan olyan gyümölcs látható, ennek a játék végén lesz jelentősége.
A játék menete:
Legfiatalabb játékos kezd. Az asztalon lévő 10 db kártya közül tetszés szerint felfordít egyet.
Ha van a kezében ugyan olyan gyümölcs kártya (1 vagy több), mint a felfordított, akkor megmutatja azt/azokat a többi játékosnak és ezzel megnyerte az asztalon lévőt és azt/azokat is, amik a kezében voltak. Így sikerült egy sima smoothie-t készítenie. →
A megnyert kártyákat a játékosok maguk mellett gyűjtögetik. A játékos a gyümölcs kártya pakli tetejéről húz egy kártyát, megmutatja mindenkinek (memória) és képes felével lefelé visszateszi a megnyert kártya helyére.
Ha nincs a kezében ugyan olyan gyümölcs kártya, mint az asztalon felfordított:

a)A "speciális recept" kártyán szerepel a felfordított gyümölcs és a játékos kezében van olyan kártya, amelyiken a másik gyümölcs látható akkor készítethet egy super smoothie-t! ↘
b)A játékos ezzel megnyerte a felfordított kártyát az asztalról és a kezében lévő másik gyümölcsöt is. Amikor egy super smoothiet sikerült készítenie egy játékosnak azt a "speciális recept" kártyát tegyük félre a pakli tetejéről és az alatta lévő új recept kerül a játékba. A pakliból pótoljuk a már leírtak szerint a megnyert kártyát.
c)A játékos dönthet, vagy vissza fordítja a kártyát (amit már minden játékos látott és memorizált) és a következő játékos jön. Vagy felveszi az asztalról azt a felfordított kártyát és a kezében lévő kártyák közül választ egyet, megmutatja mindenkinek és képes felével lefelé visszateszi a felvett kártya helyére. A következő játékos jön.
A játék vége: A játék akkor ér véget, amikor az egyik játékos kezéből elfogynak a lapok. Ennek a játékosnak szólnia kell, és ezután a többi játékosnak még van egy játéklehetősége. Amikor újra arra a játékosra kerül a sor, akinek legelőször elfogytak a lapjai a játék véget ér.
Mindenki számolja meg a játék során megnyert gyümölcseit. Ami a kezünkben maradt azt nem számoljuk!
Ha egy kártyán 2 db gyümölcs látható az 2 pontot ér.
Nyertes: Akinek a legtöbb gyümölcse van a megnyert kártyáin, megnyeri a játékot.

A játék tervezői Lilian, Wilfried és Marie FORT
Adatok
Gyártó
Djeco
Ajánlott életkor
6 éves kortól 99 éves korig
Cikkszám
DJ05192
Webáruház készítés
kandh