Kártyajáték - Hal halmozó - Sardines

Kártyajáték - Hal halmozó - Sardines
Kártyajáték - Hal halmozó - Sardines
Kártyajáték - Hal halmozó - Sardines
Kártyajáték - Hal halmozó - Sardines
Ez a vidám kártyajáték szuper memória fejlesztő, vidám időtöltés a gyerekeknek, és még új szabályokat is hozhatnak létre..
Méret:
50 db kártya
Képesség fejlesztés:
memória, gondolkodás, kommunikáció, figyelem
5 190 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Részletek
Adatok
Részletek
Játékszabály:

DJECO: SZARDÍNIÁK - Megfigyelő és memória játék_x0009_

Néhány másodperc alatt meg kell figyelni a kis szardíniákat, memorizálni, és megtalálni őket ismét a „szardíniás doboz”-ban.

Ajánlott életkor: _x0009_5 éves kortól
Játékosok száma: _x0009_2-4 játékos részére
Tartalom: _x0009__x0009_40 „szardínia” kártya és
_x0009__x0009__x0009_10 nagy „szardíniás doboz” kártya
Játékidő:_x0009_ _x0009_15 perc_x0009__x0009_
A játék célja: Megszerezni a legtöbb szardíniát, amennyit csak lehet.

Játékszabály: Minden játékos kap 5 lapot. A maradékot pakliba, lefelé fordítva elhelyezik az asztalon. A „szardíniás doboz” kártyákat külön pakliban, szintén lefelé fordítva, a játékosok között középen helyezik el. Megnézés nélkül, a játékosok az 5-5 kártyájukat leteszik egyvonalban maguk elé, az asztal felé fordítva.
Egy „szardíniás doboz” kártyát középen felfelé kell fordítani.
A játékosok pár másodpercig figyelik a szardíniákat a dobozban, hogy megjegyezzék őket. Amikor mindenki kész, akkor lefordítják a „szardíniás dobozt” újra. Ezután minden játékos felfordítja az 5 saját kártyáját. Kiválasztja azokat a „szardínia” kártyáit, amelyikre emlékszik, hogy látta a „szardíniás doboz” kártyán, és elhelyezi maga előtt.
Az ellenőrzés következik. Újra felfelé fordítják a nagy „szardíniás doboz” kártyát és a következő módon kapják a pontokat:
- ha a szardínia tényleg a dobozban van: a játékos megtartja a sikeresen felismert lapokat. A megnyert lapokat külön kell gyűjteni, és a játék végén kell megszámolni.
- ha a szardínia nincs a dobozban: minden hibásan választott szardíniáért a hibázó játékosnak, vissza kell adnia 2 „szardínia kártyát” a már megnyert lapjaiból. Ezek a kártyák már nem játszanak tovább. Félre kell tenni úgy, hogy ne osszák ki újra.
- Figyelem: ha két azonos kártyája van a játékosnak a felfordított 5 közül, sajnáljuk, de csak egy kártyának számít.

Ezután a maradék kártyáikat újra lefordítják. A pakliból 5-re pótolják ki kártyáikat, anélkül, hogy megnéznék azokat. A következő „szardíniás doboz”-t helyezik ki középre és folytatódik a játék, amíg el nem fogynak a kártyák a pakliból.
A játék akkor ér véget, amikor az egyik játékosnak elfogytak a „szardínia” kártyái. Ekkor minden játékos megszámolja a megnyert lapjait.

Ki nyer? Az a játékos nyer, aki a legtöbbet gyűjtötte össze.
Adatok
Gyártó
Djeco
Ajánlott életkor
5 éves kortól 9 éves korig
Cikkszám
DJ05161
Webáruház készítés
kandh