Társasjáték - Gyors meteorológia - Rapido Meteo

Társasjáték - Gyors meteorológia - Rapido Meteo
Társasjáték - Gyors meteorológia - Rapido Meteo
Társasjáték - Gyors meteorológia - Rapido Meteo
Társasjáték - Gyors meteorológia - Rapido Meteo
Ebben a kedves játékban a feladatkártyák alapján kell felöltöztetni a macikat, a kicsik megtanulhatják, hogyan kell évszakok szerint felöltözni, hogy megfeleljen az időjárásnak. A társasjátékok komplex fejlesztő hatása lehetőséget biztosít arra, hogy játékos helyzetben ügyesedjenek, okosodjanak a gyerekek. Segíti őket a koncentrációban, fejleszti a kitartást, ami megalapozza hogy később is tudjanak alkalmazkodni a nehézségekhez.
Méret:
21,5 x 21,5 x 3 cm
5 100 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Részletek
Adatok
Részletek
Játékszabály:

Djeco társasjáték: Rapido meteo – figyeld meg, mond el - hallgasd meg, képzeld el! DJ08494

Ajánlott életkor: 3 éves kortól
Játékosok száma: 2-3 fő
A játék tartalma: 4 mackó, 36 ruhadarab, 24 db kártyalap
A játék célja: öltöztesd föl a mackót a játékostársad által elmondott jellemzők alapján!

A játék előkészülete: Tegyétek az összes ruhadarabot mindenki által jól láthatóan az asztalra. Minden játékos vegyen magához egy mackót. A kártyákat jól megkeverve és lefordítva egy pakliba rendezve tegyétek az asztal közepére.
Játékvariáció három játékos esetén: minden játékos egy-egy játékkörben játékvezető lesz. A játékosok (a játékvezető kivételével) hunyják be a szemüket; a játékvezető húzzon egy kártyát. A kártyán látható felöltözött mackót próbálja meg minél ügyesebben leírni a társainak. Pl: „Hideg van, ezért Brumi lila, csillagos füles-sapkát visel, narancsszínű pulcsit fehér csillaggal díszítve, és zöld macinacit„. A kártya tetején az időjárás szimbólum látható. Ebben a példában hópihéket ábrázol, ez jelzi, hogy milyen időnek megfelelően van felöltözve Brumi.
Ha a játékvezető befejezte a maci öltözékének az ismertetését, a játékosok nyissák ki a szemüket és próbálják meg az elhangzott tulajdonságoknak megfelelően felöltöztetni a saját medvéjüket. Az első játékos, aki úgy gondolja, hogy kész az öltöztetéssel, kiáltsa: Brumi felöltözött! A játékosok ellenőrizzék, hogy Brumi öltözéke pontosan olyan-e, mint amilyet a játékvezető kártyáján látni. Ha minden egyezik, a játékos megnyeri a kártyát; ha nem, elveszít egy, már megnyert kártyalapot. Ezzel egy játékkör befejeződött. Tegyétek vissza a ruhákat a játéktér közepére, és a soron következő játékos legyen a játékvezető…
Játékvariáció két játékos részére: a játékosok egymást követően legyenek a játékvezetők. Az egyik gyerek húzzon egy kártyát, és amíg a másik gyerkőc szeme csukva (hogy el tudja képzelni a hallottakat), jellemezze a maci ruházatát. Aztán a másik gyerkőcön a sor: próbálja meg a leírás alapján pontosan felöltöztetni Brumit. Ellenőrzés következik. Ha minden stimmel, a jó megoldást adó játékos kártyát nyer. Ezután cseréljétek fel a szerepeket.

Ki nyer? Az a játékos nyeri a játékot, aki először összegyűjt (elnyer) 10 db kártyát.
Játékvariációk: - nehezíthettek úgy, hogy csak két ruhadarabot jellemeztek,
vagy nem mondjátok el a kártyán látható időjárás-szimbólumot.
Adatok
Gyártó
Djeco
Ajánlott életkor
3 éves kortól 6 éves korig
Milyen képességeket fejleszt?
figyelem, szociális készségek, kommunikáció, szem- kéz-koordináció
Cikkszám
DJ08494
Webáruház készítés
kandh