Társasjáték - Polyssimo challenge

Társasjáték - Polyssimo challenge
Társasjáték - Polyssimo challenge
Társasjáték - Polyssimo challenge
Társasjáték - Polyssimo challenge
A taktikai és stratégiai érzék elengedhetetlen ebben a játékban, ami egyedülálló módon fejleszti a kognitív képességeket. A társasjátékok komplex fejlesztő hatása lehetőséget biztosít arra, hogy játékos helyzetben ügyesedjenek, okosodjanak a gyerekek. Segíti őket a koncentrációban, fejleszti a kitartást, ami megalapozza hogy később is tudjanak alkalmazkodni a nehézségekhez.
Méret:
21,5 x 21,5 x 3 cm
11 190 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Részletek
Adatok
Részletek
Játékszabály:


Djeco társasjáték: PoLYSSIMo - A türelem játéka cikkszám: DJ08493


Ajánlott életkor: 7-99 év
Játékosok száma: 2-4
Tartalom: 24 db fa forma (12 színes pentomino – 5 egységből álló forma, 12 db fekete és fehér - 6 egységből álló forma), 1 alaplap

Játék célja: A saját formáid közül a lehető legtöbb elhelyezése az alaplapon.

Előkészületek:
Helyezzétek a fa formákat az asztal közepére úgy, hogy mindenki jól lássa. Érdemes különválasztani a színes formákat a fekete-fehérektől. Ez megkönnyíti a későbbiekben a választást.

Játék menete:
A játék 2 fázisból áll: fa formák kiválasztása, majd azok elhelyezése. A legfiatalabb játékos kezd.

1.Formák kiválasztása (az óramutató járásával megegyező irányban):
Az első játékos választ egy formát az asztalról és maga elé helyezi. Majd a következő játékos ugyanezt teszi. Ez a fázis addig tart, míg el nem fogy az utolsó forma az asztalról.

2.Formák lehelyezése (az óramutató járásával ellentétes irányban):
Miután minden formát magunkhoz vettünk, helyezzük a táblát az asztal közepére. Az a játékos kezdi ezt a fázist, aki az utolsó formát vette el az asztalról:
Vegyen magához egy formát és helyezze le úgy a táblára, hogy ne lógjon le egyik része sem az alapról.
Ezután a következő játékos rakja le a választott formát, ügyelve arra, hogy ne lógjon le és ne takarjon ki egy már letett formát.
Ez így folytatódik tovább egészen addig, míg egy játékos már nem tud elhelyezni formát, ekkor ő a játék végéig csak szemlélő pozícióban vár.

Stratégiai tanács: annak érdekében, hogy ellenfelednél több formát tudj lerakni, célszerű visszatartani a kezedben azokat az 5-ös formákat, amelyeket látod, hogy más már nem tud lerakni, hiszen ezekből csak 1 van. Amíg tudsz rakni mást, addig tartsd vissza.
Ebben a példában a játékos visszatartja a zöld színnel jelzett formát: ez az egyetlen forma, ami kitölti a kipipált helyet és csak a játék végén fogja lehelyezni, amikor már nem tud más helyre más formát lerakni.

Játék vége: Ha már egyik játékos sem tud több formát lehelyezni a táblára, akkor vége van a játéknak. Mindenki számolja meg hány egység maradt előtte, amit nem tudott lerakni. Akinek a legkevesebb a négyzetek értéke, ő a játék nyertese.
Döntetlen esetén az a játékos, aki utoljára rakta le a formáját az táblára, ő lesz a játék nyertese.

Jó tanács különböző tapasztalatú játékosoknak:
A fekete-fehér formákat sokkal nehezebb lerakni a táblára, mint a színeseket. Ha különböző korú és tapasztalatú játékosokkal játszunk együtt, érdemes az 1. Fázisban az alábbi könnyítéssel élni: a játékosok meghatározott kombinációk szerint válasszanak formát. Ezzel hasonló esélyekkel indul mindenki a játék elején.
A tapasztaltabb játékosok több fekete-fehér formát vegyenek magukhoz, mint színeset.
2 játékos esetén: legalább 7-8 db fekete-fehéret
3 játékos esetén: legalább 5-6 db fekete-fehéret
4 játékos esetén: legalább 4-5 db fekete-fehéret

Jó szórakozást és rendíthetetlen türelmet kívánunk a játékhoz!
Adatok
Gyártó
Djeco
Ajánlott életkor
7 éves kortól 99 éves korig
Milyen képességeket fejleszt?
figyelem, interaktivitás, szociális készségek, kognitív képességek,stratégiai érzék, taktikai érzék
Cikkszám
DJ08493
Webáruház készítés
kandh